Home / Svijet i dešavanja / NEDAJTE DA VAS LAŽU! Ovo su prosečne plate u Srbiji, regionu i u Evropi! EVO KOLIKO SE STVARNO ZARAĐUJE U NEMAČKOJ, ŠVEDSKOJ, AUSTRIJI…

NEDAJTE DA VAS LAŽU! Ovo su prosečne plate u Srbiji, regionu i u Evropi! EVO KOLIKO SE STVARNO ZARAĐUJE U NEMAČKOJ, ŠVEDSKOJ, AUSTRIJI…

Da građani na ovim prostorima dele sličnu sudbinu, makar kada su zarade u pitanju, otkrivaju nam podaci ragionalnih zavoda za statistiku. Zato i ne čudi što su usled nezaposlenosti mnogi rešili da šansu pronađu u inostranstvu.

Tada se pored brojnih kriterijuma mnogi vode pitanjem kolika su prosečna mesečna primanja u evropskim državama? Prosečna bruto zarada isplaćena u maju 2017. godine u Srbiji iznosila je 67.857 dinara, dok je prosečna neto zarada, bez poreza i doprinosa, isplaćena u maju 2017. godine iznosila 49.238 dinara (412,39 evra).

U istom periodu ona se u Hrvatskoj kretala tačno 6.025 kuna (813 evra), a prosečna bruto zarada iznosila 8.104 kune (1.082 evra). Oni mogu da zavide svojim susedima sa severa, jer na kraju meseca na račun radnika u Sloveniji legne 1.016,36 evra. Istovremeno, prosečna plata za maj isplaćena u Crnoj Gori iznosila je 510 evra, Bosni i Hercegovini 439,71 evro, Makedoniji 375 evra, Albaniji 427 evra.


Svako bi pomislio da će članice Evropske unije zablistati na ovoj listi, ali istina je sasvim drugačija: u Bugarskoj se u proseku zaradi oko 406 evra, a u Rumuniji 515 evra. Ipak, naš narod najčešće odlazi trbuhom za kruhom u Nemačku, Austriju, Švedsku, koje mogu da se pohvale boljim standardom i socijalnim programom i drugim pogodnostima.

-Austrija: 2.009 evra
-Nemačka: 2.270 evra
-Švedska: 2.465 evra

(Izvor: Telegraf.rs)

O nama cura

Vidi još

DEKA JE OSTAO BEZ KUĆE U POŽARU, A ONDA JE PRONAŠAO SVOJE MAČE: Njegov pogled govori više od hiljadu reči (VIDEO)

Da gore od goreg može, dokaz je deka Ali koji živi u turskoj provinciji Bolu ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com